Şedinţa consiliului de conducere al FDGR

Consiliul de conducere al FDGR s-a întrunit în data de 22 ianuarie 2010 la prima sa şedinţă din acest an. În cadrul şedinţei a fost adoptat bugetul organizaţiei pentru anul în curs şi au fost discutate mai multe probleme de politică internă, respectiv posibilele consecinţe ale acestora pentru minoritatea germană. Au fost exprimate îngrijorări cu privire la hotărârea de guvern privind finanţarea sistemului educaţional, care ar putea duce la desfiinţarea mai multor secţii şi clase cu limbă de predare germană. S-a discutat deasemenea despre propunerea de reformare a structurii Parlamentului şi s-a subliniat necesitatea, ca reprezentarea minorităţilor să fie asigurată printr-o reglementare specială.
Şedinţa a fost condusă de preşedintele FDGR Klaus Johannis, la ea au participat reprezentanţi ai celor 5 organizaţii regionale, cât şi Paul Philippi, preşedintele de onoare al FDGR, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ şi Zeno-Karl Pinter, subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice.
(rezumat al comunicatului de presă al FDGR)