Tema principală: alegerile

Consiliul Director al FDGR s-a întrunit vineri, 6 septembrie, la Sibiu într-o ședință ordinară. Ședința a fost condusă de dr. Paul-Jürgen Porr, președintele FDGR, la ea au participat reprezentanți din toate cele cinci organizații regionale și organizația de tineret cât și deputatul FDGR Ovidiu Ganț și primarul Sibiului Astrid Fodor. Ordinea de zi aprobată în adunare a cuprins 6 puncte.
Ședința a început cu obișnuitul tur de orizont al actualității politice în cadrul căruia dr. Porr a amintit de vizita cancelarului german Angela Merkel la sediul FDGR în mai și a informat despre alte vizite ale unor delegații din RFG. În continuare a relatat despre decernarea medaliei de onoare a FDGR președintelui Klaus Iohannis și lui Hartmut Koschyk, fostul însărcinat al Guvernului federal german pentru problemele emigranților și a minorităților germane, cât și despre lucrările Comisiei mixte româno-germane interguvernamentale pentru problemele minorității germane. Deputatul Ganț a vorbit despre rezultatul alegerilor pentru Parlamentul european și a afirmat că a fost corectă recomandarea făcută membrilor FDGR de a alege PNL. A exprimat regrete asupra faptului că după arestarea fostului lider PSD Dragnea nici în ceea ce privește legislația politică, economică sau juridică și nici în campania de denigrare a șefului statului și a minorității germane nu s-au semnalat schimbări, care până la alegeri nici nu sunt de așteptat.
În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Consiliul Director al FDGR a decis în unanimitate să recomande membrilor și simpatizanților săi să semneze listele pentru depunerea candidaturii și să îl aleagă pe Klaus Iohannis. Referitor la alegerile locale, dr. Porr a informat că se vor organiza cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer două ateliere de pregătire a unor potențiali candidați la Sibiu și Satu Mare. Totodată Consiliul Director a hotărât cu unanimitate de voturi, ca până după alegerile prezidențiale să nu aibe loc discuții cu reprezentanți ai unor partide politice în vederea unor alianțe electorale pentru a preîntâmpina atacuri de orice natură în perioada campaniei electorale.
A fost adoptată în unanimitate rectificarea bugetară prezentată de directorul executiv Benjamin Jozsa și s-au luat o serie de alte decizii de ordin administrativ. Au fost făcute propuneri de evenimente aniversare din viața minorității germane, care ar putea constitui tema unui timbru aniversar în 2020. Erwin Josef Țigla a informat că la 25 ianuarie 2020 va avea loc la Reșița comemorarea a 75 de ani de la deportarea unor etnici germani în Uniunea Sovietică. Dr. Porr a adus la cunoștința celor prezenți că în 22 noiembrie 2019 va avea loc la Sibiu o festivitate aniversară a 30 de ani de la înființarea FDGR și 50 de ani de emisiune în limba germană la TVR. În aceiași zi se vor întruni Consiliul Director și Adunarea Reprezentanților FDGR.

(rezumat)