Medalia de Onoare pentru Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a fost decorat în 29 iunie cu Medalia de Onoare a FDGR. Distincția i-a fost acordată pentru activitatea sa ca președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România în perioada 2002-2013, ca primar al Sibiului și ca șef al statului. Decizia unanimă a Consiliului Director al FDGR de a-i acorda distincția Președintelui Iohannis a fost prezentată de dr. Paul-Jürgen Porr, președintele FDGR.
Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a menționat în laudatio la adresa Președintelui Iohannis începuturile politice ale acestuia în cadrul FDGR, prima sa perioadă dificilă ca primar dar și realegerile cu succes în această funcție iar mai apoi intrarea în politica națională și câștigarea alegerilor prezidențiale în 2014. ”În opinia mea, Klaus Iohannis a devenit acel președinte, care reprezintă România membră NATO și UE cel mai bine. Prioritățile sale politice precum și activitatea sa politică sunt întotdeauna în concordanță cu constituția României, cu obligațiile României în calitate de membru al UE și NATO, cu speranțele, dorințele și interesele națiune române”, a declarat Ovidiu Ganț. Deputatul FDGR a vorbit despre schimbarea politică necesară, rezultatul la alegerile europarlamentare constituind primul pas iar cel de-al doilea pas ar trebui să fie realegerea lui Iohannis ca președinte al țării, ca acesta să poată realiza pas cu pas obiectivele sale, care sunt și ale FDGR.
Mulțumind pentru decorația primită, președintele Iohannis a mentionat ca sunt persoane importante în țară și în Europa, care îl văd într-o poziție de conducere într-o instituție europeană, el este însă Președintele României și vrea să rămână Președintele României, și nu al Consiliului European, pentru că mai sunt multe de făcut iar el este dispus să rămână implicat. El a menționat că în România majoritatea guvernamentală și parlamentară a avut ca obiectiv principal subjugarea justiției în interesul unor persoane, dar că la referendum cetățenii s-au exprimat clar împortiva acestei politici. Președintele Iohannis a afirmat că românii trebuie să înțeleagă că este extrem de important să participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate României.