Primăvara culturală germană la Reșița

Între 5 și 8 mai, la Reșița se desfășoară ediția a XVII-a a ciclului de manifestări „Primăvara culturală germană la Reșița“. În cadrul ei are loc a II-a ediție a Simpozionului internațional „Minoritatea germană în sud-estul și estul european: împreună pentru Casa Europei“. Programul cuprinde:
5 mai 2019, ora 18.00, Centrul „Alexander Tietz“:
Concert muzical cu participarea formațiilor „Banater Bergland“ Reșița (coordonator: George Gassenheimer) și „Intermezzo“ (coordonator: Lucian Duca).
6 mai 2019, orele 10.00 - 13.00, Centrul „Alexander Tietz“:
Prelegeri prezentate de participanții din Cernăuți (Ucraina), Maribor (Slovenia), Pécs (Ungaria), Sremska Mitrovica (Serbia), Vukovar (Croația) și Reșița (România).
Prezentare de carte: Erwin Josef Țigla (ed.), „Deutsche Minderheiten in Südosteuropa. Nachklang zu einer ersten trilateralen Begegnung zwischen Deutschen aus der Untersteiermark (Slowenien), aus dem Banater Bergland (Rumänien) und aus der Branau (Ungarn), Mai 2018“ (= „Minorități germane în Europa de Sud-Est”), cea de a 98-a apariție editorială a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.
6 mai 2019, ora 16.00, Centrul Social „Frédéric Ozanam:
Finisajul expoziţiei de artă plastică a Uniunii Autorilor şi Artiştilor Plastici Germani din Ungaria (VUdAK) - secţiunea de arte plastice: „Gestern - Heute - Morgen“ („Ieri - Astăzi - Mâine”); curatorul expoziţiei: Ákos Matzon, preşedintele VUdAK - secţiunea de arte plastice.
6 mai 2019, ora 18.00, Centrul German „Alexander Tietz”:
Concert dedicat Zilei Europei cu participarea unor elevi și cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu“ din Lugoj, sub îndrumarea prof. dr. Constantin Tufan Stan.
7 mai 2019, Banatul Montan:
Excursie în Banatul Montan pentru participanții la simpozionul internațional din Cernăuți (Ucraina), Maribor (Slovenia), Pécs (Ungaria), Sremska Mitrovica (Serbia), Vukovar (Croația) și Reșița (România).

Organizatori:
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița
Sprijinit de:
Secretariatul General al Guvernului României - Departamentul Pentru Relații Interetnice, București și Landul Carintia, Austria.