Toamnă culturală la Reșița

Anul acesta a fost organizată pentru a 16 oară ”Toamna culturală germană Reșițeană”. Seria de evenimente a stat sub semnul împlinirii a 31 de ani de la înființarea ”Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița”.
Evenimentele au debutat în 17 noiembrie cu un spectacol moderat de Christian Chioncel, Vicepreședintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan. În cadrul lui au urcat pe scenă peste 100 de persoane, membrii ai corului „Franz Stürmer“, a formațiiilor „Banater Bergland“, „Intermezzo“, Duo Gassenheimer, Vincenzo Musi și a formației de dansuri populare germane „Enzian“ cât și invitații lor din Satu Mare - formația de dansuri populare germane „Gute Laune” - și din Timișoara - corul „Temeswarer Liederkranz“ și formația de dansuri populare germane „Bunter Herbstreigen“.
În 18 noiembrie 2018 a avut loc în curtea Centrului German „Alexander Tietz” dezvelirea plăcii comemorative dedicate jubileului a 300 de ani de la colonizarea Banatului Montan și cu germani (1718 - 2018). Placa a fost sfințită de Protopopul Veniamin Pălie, Erwin Iosef Țigla a vorbit despre importanța evenimentului. În continuare a avut loc un spectacol la care au participat formațiile culturale din Reșița și oaspeții lor.