Conferinţă „FDGR – 2030“

O conferinţă dedicată întrebărilor legate de viitorul FDGR dar şi al minorităţii germane respectiv a modului de reprezentare în domeniul politicii comunale dar şi în probleme de politică generală a avut loc în zilele de 8 şi 9 decembrie la sediul FDGR din Sibiu. Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu reprezentanţa din Bucureşti a Fundaţiei Konrad Adenauer. La sfârşitul conferinţei a fost prezentat un proiect al unei strategii al FDGR, care va fi discutat în cadrul organizaţiilor locale şi regionale.
Conferinţa a început cu comunicările ţinute de dr. Paul-Jürgen Porr şi deputatul Ovidiu Ganţ, care au vorbit despre realizările din ultimii 25 de ani şi situaţia actuală a organizaţiei. Olivia Schubert, Vicepreşedinta Organizaţiei minorităţii germane din Ungaria, a prezentat modul în care comunitatea germană din ţara vecină şi-a elaborat strategia pentru anii următori. Sâmbătă s-a lucrat în patru grupe dedicate domeniilor politică, educaţie, administraţie cât şi cultură şi medii, rezultatele fiind prezentate în plen şi preluate în proiectul de strategie.