Asociaţia de Cultură la 30 de ani

Cei 30 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa au fost sărbătoriţi la 18 noiembrie printr-un eveniment cultural desfăşurat la Palatul Culturii din oraş. În cadrul acestuia au urcat pe scenă fanfara din Caransebeş, formaţia de dansuri populare croate din Caraşova, corul „Franz Stürmer“, grupul de copii, de tineret cât şi cel de adulţi a ansamblului de dansuri populare „Enzian“ şi corul „Lyra“ din Reşiţa.
În cadrul festivităţii, preşedintele FDGR, dr. Paul-Jürgen Porr, l-a decorat pe iniţiatorul şi conducărorul asociaţiei, Erwin Josef Ţigla, cu insigna în aur a FDGR, laudatio fiind ţinut de deputatul Ovidiu Ganţ. Consulul RFG la Timişoara, Ralf Krautkrämer, a rostit un cuvânt de salut. Programul festiv a fost prezentat de Alexandra Damşea şi dr. ing. Christian Paul Chioncel, ambii membrii în consiliul de conducere al FDGR din Banatul Montan.
Duminica, 19 noiembrie, a fost celebrată o slujbă trilingvă la biserica romano-catolică în onoarea Sfintei Elisabeta, patroana Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa. În aceiaşi zi a fost vernisată deasemenea o mică expoziţie filatelică pe tema Sfintei Elisabeta, cu exponate din colecţia lui Erwin Josef Ţigla.