Serbare câmpenească

A 15-a ediţie a „Serbării câmpeneşti” a fost sărbătorită de saşii din Ardealul de Nord împreună cu germani din alte regiuni ale ţării precum şi alte comunităţi etnice în 1 iulie la Livezile. Serbarea a fost organizată de Forumul German din Bistriţa cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Centrului Judeţean pentru Cultură, al Primăriei din Liverzile şi al Parohiei Evanghelice C.A. din Bistriţa.
Serbarea a început cu o slujbă ecumenică în biserica evanghelică din comună, după terminarea căreia i-a fost decernată medalia „Honterus” fostului ministru, sociolog şi profesor universitar dr. Vasile Dâncu. Decoraţia oferită de Organizaţia FDGR Transilvania a fost înmânată de Martin Bottesch, preşedintele FGDR Transilvania şi Friedrich Gunesch, Secterar general al Bisericii Evanghelice C.A. din România.
Dupa amiaza, pe scenă au urcat fanfara „Harmonie” a Forumului German Bistriţa, corul „Liedertafel” din Rădăuţi, formaţia de dansuri populare săseşti „Goldregen” din Reghin, grupurile vocal-instrumentale „Edelweiss” din Piatra Neamţ şi „Zwei mal Zwei” din Bacău, formaţia de dansuri populare „Boroka” din Ungaria şi ansamblul folcloric „Nunta Zamfirei” din Livezile.