Zile culturale germane sătmărene

Zile culturale germane sătmărene

Zilele culturale germane sătmărene s-au desfăşurat sub moto-ul „Să nu uităm rădăcinile” între 10 şi 12 mai. Programul a cuprins între altele reprezentaţii de teatru, o festivitate prilejuită de 25 de ani de la semnarea acordului de prietenie şi parteneriat româno-german, o sărbătoare a copiilor, un program de dansuri populare şi muzică de fanfară cât şi aniversarea a 10 ani ai ziarului „Schwabenpost”. Oaspeţi ai zilelor culturale au fost deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, Klaus Christian Olasz, referent la Ambasada RFG din Bucureşti, directorul executiv al FDGR Benjamin Jozsa, reprezentanţi ai FDGR Satu Mare, ai Primăriei şi Consiliului judeţean cât şi oameni de afaceri.
Din cauza ploii, sărbătoarei „Maibaum” nu a putu avea loc în Parcul Central, aşa cum era prevăzut, ci s-a desfăşurat în Sala centrului cultural, unde au avut loc şi reprezentaţiile de dansuri populare ale formaţiilor de copii, tineri şi adulţi cât şi concertul fanfarei din Foeni. În cadrul zilelor culturale s-a organizat deasemenea o degustare de „strudli” şi de vinuri.
Cu ocazia vizitei la Satu Mare, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a vizitat şi şantierul din Liceul Johann Ettinger, pentru a se informa despre avansarea lucrărilor de extindere a clădirii.