Dezacord şi revoltă

Dezacord şi revoltă

Consiliu de conducere als FDGR îşi exprimă dezacordul şi revolta faţă de modul netransparent în care a fost adoptată ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale în seara de 31 ianuarie. Totodată respinge dezincriminarea abuzului în serviciu în varianta propusă de guvern.
FDGR consideră că orice modificare a legislaţiei necesită în prealabil o analiză reală a argumentelor pro şi contra unor modificări cât şi a unei dezbateri solide. În acest sens consideră că avizul CSM ar fi fost obligatoriu şi lipsa lui reprezintă un viciu grav în adoptarea acestor acte normative. Modul de a acţiona a Guvernului Grindeanu nu corespunde unei democraţii dintr-o ţară membră a Uniunii Europene.
Urmare a adoptării de către guvern a ordonanţelor de urgenţă pe tema justiţiei, deputatul Ovidiu Ganţ a demisionat din funcţia de vicelider al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, declarând că nu poate gira sub nicio formă asemenea acţiuni. Totodată a menţionat că va vota în Parlament împotriva oricărui proiect de lege sau iniţiativă legislativă din domeniul justiţiei care nu are avizul favorabil din partea CSM.